Trivselregler

Utöver våra stadgar har vi även några trivselregler i vår förening.

Hjälp till att ta hand om våra gemensamma fastighet och utomhusmiljö. Skotta snö, rensa skräp, vattna gräsmattan om sommaren osv.

Tänk på att ta extra hänsyn med ljudnivån mån-tor kl. 22:00-07:00, samt kl. samt fre-sön 23:00-08:00. Det gäller både inomhus och ute på altaner och balkonger. Aktiviteter som betongborrning m.m. vilka kan störa fler än närmaste granne får endast ske mellan klockan 7.00-19.00 vadag som helgdag.

Om ni planerar en fest är det alltid en god idé att gå ut med information om det i förväg till grannarna i er trappuppgång. På så sätt undviker man ofta dålig stämning.

Hjälp till med att hålla portuppgångarna rena, rensa bort löv och grus. De städas en gång i veckan och däremellan får vi hjälpas åt att hålla det fint. Se till att grus och skräp inte hamnar mellan dörr och tröskel eftersom dörren då inte stänger ordentligt. Uppställning av trapphusdörr kan ske korta stunder vid i och urlastning (tänk på energiförbrukningen).

Rasta inte hunden inom föreningens område.

Vi har fortsatt vissa problem med sophanteringen i vår förening. Läs noga på skyltarna ovanför våra sopkärl och kasta rätt saker i rätt kärl. Då du kastar lite större kartonger bör du självfallet ta isär/vika ihop dem så tar de väsentligt mindre plats.